⬅️

Fatbikes

Filter
15 resultaten:

1 - 15 van 15 resultaten

Ben je op zoek naar een fijne fiets met extra brede banden, die alles in huis heeft om op de meest ruige terreinen moeiteloos te fietsen? Dan is een fatbike precies wat je zoekt. Een fatbike is een soort mountainbike met extra brede banden, die perfect rijdt op onverharde wegen. Modder, sneeuw en zand zijn niet opgewassen tegen deze fietsen. Wij hebben voor jou het aanbod aan fatbikes verzameld van vele verschillende (web)winkels, zodat je gemakkelijk je nieuwe fatbike hier kunt vinden. Zoek naar een fatbike die bij jou past en geniet nog meer van het rijden door de sneeuw, over het strand en dwars door de modder heen.

Waar komt de fatbike vandaan?

Fatbikes werden voor het eerst ontwikkeld in Alaska in de jaren ’80. De lokale bevolking wilde fietsen die konden rijden in het ruige, sneeuwbedekte terrein. Om deze doelen te bereiken, begonnen ze met het monteren van bredere banden op hun mountainbikes, waardoor ze meer grip kregen op het ruige oppervlak.

De fatbikes werden steeds populairder en er werd meer naar gevraagd. In de jaren ’90 begonnen fabrikanten met het maken van fatbikes met speciaal ontworpen frames en brede banden. Doordat de frames steviger waren, werden de fatbikes uitgerust met meer functies zoals vering, lagere banden, bredere wielen en sterkere remmen. Dit maakte het mogelijk voor mensen om in ruig terrein te rijden en op plaatsen te komen waar geen andere fiets kon komen.

Omdat de fatbikes zo populair werden, begonnen de fabrikanten met het ontwikkelen van nieuwe modellen met verschillende functies zoals verlichting, vering, bredere wielen en sterkere remmen.

Vandaag de dag zijn fatbikes nog steeds populair en worden ze gebruikt voor veel verschillende doeleinden, van stuntrijden en downhill fietsen tot avontuurlijke tochten in ruig terrein. Ze zijn ook erg populair geworden bij mensen die op zoek zijn naar een manier om in het bos te gaan mountainbiken.

Wat zijn de voordelen van een fatbike?

De fatbike heeft een paar duidelijke voordelen ten opzichte van een standaard mountainbike. Ten eerste hebben fatbikes bredere banden, wat betekent dat de banden meer grip hebben, vooral op oneffen terrein. Ook hebben ze een lagere luchtdruk waardoor ze meer comfortabeler zijn om op te rijden. Ten tweede hebben fatbikes een steviger frame dat beter bestand is tegen stoten en schokken. Ook de geometrie van de fatbike is anders, wat betekent dat het stuur meer stabiliteit biedt en de rijder meer controle heeft.

Fatbikes zijn ideaal voor mensen die graag in terrein fietsen waar normale fietsen niet kunnen komen. Door de brede banden heb je meer grip bij het rijden over bijvoorbeeld zand, modder of sneeuw. Ook heb je minder last van de oneffenheden in de ondergrond, waardoor je meer stabiliteit hebt en je meer controle krijgt over de fiets.

Een ander voordeel van een fatbike is dat je meer kracht kunt uitoefenen. De brede banden geven je meer grip, waardoor je meer kracht kunt zetten om vooruit te komen. De extra grip zorgt ook voor meer stabiliteit en meer controle, waardoor je minder moeite hoeft te doen om de fiets onder controle te houden.

Kortom, fatbikes zijn een geweldige optie voor mensen die veel in ruig terrein fietsen en voor mensen die graag in heuvels fietsen. Ze zijn stevig, gaan lang mee en geven je meer controle over de fiets, waardoor je meer stabiliteit hebt. Daarnaast geven de brede banden je ook meer grip, waardoor je meer kracht kunt zetten om vooruit te komen. Fatbikes zijn een geweldige optie voor iedereen die over ruig terrein wil fietsen.

Vind een fatbike sale of aanbieding online

Wil je graag een fatbike aanschaffen om heerlijk over ruig terrein te fietsen, maar wil je niet meteen de volledige prijs voor een fatbike betalen? Dan wil je graag weten waar een sale op fatbikes gaande is of waar je voor een zachte prijs een mooie fatbike kan aanschaffen. Wij hebben die zoektocht een stuk makkelijker gemaakt: als je “Alleen afgeprijsde artikelen” aanvinkt in het prijsfilter, krijg je enkel nog de fatbikes te zien die momenteel zijn afgeprijsd of een leuke korting hebben gekregen. Ook zie je direct waar de fatbike het goedkoopst is, zodat je daar direct kunt bestellen. Dat scheelt tijd, energie en vooral geld.

Koop je fatbike gemakkelijk en veilig online

Met al die mooie fatbikes is het ongetwijfeld even goed vergelijken en afwegen welke bij jou past. Zodra je jouw fatbike uit hebt gekozen, bestel je deze gemakkelijk via de (web)winkel die de fatbike kan leveren. De fatbike wordt zo snel mogelijk bij je thuisbezorgd, zodat je niet lang hoeft te wachten totdat je je eerste ruige rit in het bos, over het strand of door de modder kunt maken.

Ben je op zoek naar een andere stoere fiets? Bekijk dan eens de elektrische fatbike, de mountainbike of de transportfiets. Stuk voor stuk fietsen waar je overal mee uit de voeten kunt. Vergelijk gemakkelijk de fietsen die passen bij jouw rijstijl en kies voor optimaal comfort en stijl.