⬅️

Vakantiefietsen

Filter
5 resultaten:

1 - 5 van 5 resultaten

Categorieën

Wanneer je op fietsvakantie gaat heb je een goede fiets nodig om je bij jouw reis te ondersteunen. Zonder een goede vakantiefiets is een fietsvakantie immers meteen een stuk minder leuk. De juiste vakantiefiets maakt de rit comfortabel en biedt je de mogelijkheid om veel van jouw spullen mee te kunnen nemen. Daarbij is een vakantiefiets lichtgewicht en stevig, zodat deze stabiel en wendbaar voelt. Hierdoor kun je er met gemak voor een langere tijd op kunt zitten. De vakantiefietsen binnen het assortiment worden verzameld vanuit de collecties webshops met de mooiste exemplaren van allerlei bekende merken. Je kunt de verschillende vakantiefietsen gemakkelijk met elkaar vergelijken, zodat je snel de beste keuze hebt gemaakt.

Op Fietsenvergelijken.nl de ideale vakantiefiets kopen

Een vakantiefiets kopen is een belangrijke beslissing. Hier zit je immers wel de gehele vakantie aan vast en een slechte fiets kan alles al snel verpesten. We geven je daarom een ruim aanbod van verschillende vakantiefietsen om uit te kiezen. Hiermee bieden we je inspiratie en maken we je het gemakkelijk om de verschillende opties met elkaar te vergelijken. Je kunt hiervoor gebruik maken van de zoekfilters waarmee je onder andere kunt aangeven wat jouw maximale budget is. Daarnaast kun je kiezen voor de merken die jou interessant lijken om alleen deze vakantiefietsen te vergelijken. Zodra je een keuze hebt kunnen maken sturen wij je door naar de veilige webshop die de vakantiefiets verkoopt. Je kiest tussen de beschikbare aanbieders van éénzelfde fiets op basis van de verschillen tussen de prijs, levertijd en verzendkosten. Op deze manier zie je direct welke webshop de beste deal heeft voor jou.

✓ Shop en vergelijk vanuit het aanbod van verschillende betrouwbare webshops

✓ Bekijk in één overzicht de beste sportieve fietsen online

✓ Gemakkelijk en vlot online besteld

✓ Vertrouwde & veilige aanbieders

✓ Ontdek direct waar je de beste deal vindt

Waarom een vakantiefiets en geen ander model?

Heb je besloten op fietsvakantie te gaan en voldoet jouw normale stadsfiets niet aan de eisen? Dan kun je speciaal voor jouw fietsvakantie een speciale vakantiefiets kopen. Een stadsfiets is namelijk prima voor korte ritten, maar is niet in staat om al jouw bagage mee te nemen. Daarnaast zijn de banden van een stadsfiets niet bedoeld om voor een langere tijd over een slechte weg heen te rijden. Wij helpen je daarom graag bij het kiezen van de beste vakantiefiets om jou tijdens je avonturen van dienst te zijn!

Kenmerken van een vakantiefiets

Veel mensen denken dat ze met een gewone fiets op vakantie kunnen en komen dan voor vervelende verassingen te staan. Een normale fiets is hier niet voor weggelegd en je gaat hiermee geen plezierige vakantie beleven. Wij vertellen je daarom graag waar een vakantiefiets in ieder geval aan moet voldoen, zowel als wat het verschil is tussen een vakantiefiets en een trekkingfiets.

Sterk frame van aluminium of titanium

Een vakantiefiets moet een behoorlijk gewicht met zich mee kunnen dragen. Nu is dit misschien moeilijk om te geloven, maar je zou niet de eerste zijn die teveel bagage aan een gewone fiets probeert te hangen en dan verrast wordt door het feit dat het frame vervormt of zelfs in tweeën knakt. Een vakantiefiets moet daarom een sterk frame hebben van aluminium of nog beter nog, titanium. Alhoewel titanium de beste keuze is, volstaan vakantiefietsen met een aluminium frame ook prima.

Ruimte voor jouw bagage

Dit is met gemak één van de belangrijkste kenmerken van een vakantiefiets. Wanneer je op een fietsvakantie gaat moet je namelijk een behoorlijke hoop spullen op de fiets kunnen laden. Denk hierbij aan jouw kleding en schoenen, maar ook eventueel jouw tent en voedsel. Kortom, je hebt best wat opbergruimte nodig. Een vakantiefiets biedt je ruim de mogelijkheid om gebruik te maken van fietstassen. Ze beschikken over verscheidene, sterke bagagedragers of de mogelijkheid om deze te bevestigen.

Stevige wielen en banden

Vanwege het gewicht dat de fiets moet kunnen verduren, heeft een vakantiefiets extra stevige wielen en banden nodig. Gewone stadsfietsen lopen namelijk het risico op spaakbreuk of vervorming van de velgen. Daarbij moeten de banden van een vakantiefiets wat breder zijn dan die van een normale fiets, omdat dit ervoor zorgt dat de fiets minder zwaar trapt. Ook zorgen dikkere banden voor meer stabiliteit en zijn deze beter bestand tegen een stukje over een onverharde weg rijden.

Versnellingen

Tenzij je op vakantie gaat in Nederland, zul jouw vakantiefiets een goed aantal versnellingen moeten hebben. In tegenstelling tot Nederland vind je in het buitenland natuurlijk veel minder vlakke landschappen. Een hoog aantal versnellingen helpt je daarom bij het trotseren van heuvels en bergen. Ook als je in Nederland op fietsvakantie gaat zul je echter profiteren van een hoger aantal versnellingen. In dit geval haal je er jouw voordeel uit wanneer er sprake is van een hoge windkracht.

Sterke remmen

Een goede vakantiefiets moet veilig zijn. Het is daarom absoluut noodzakelijk dat vakantiefietsen over sterke handremmen beschikken. Hiermee kun je in een noodsituatie snel tot halt komen, maar ook met veel controle bergafwaarts langzaam afremmen.

Stuurdoorslagbeveiliging

Vakantiefiets zijn vaak zwaar beladen. Je zult vast weleens een tas hebben gehangen aan het stuur van een stadsfiets en opgemerkt hebben dat het stuur door het gewicht meteen de kant opdraait waar deze aanhangt. Misschien is het je zelfs weleens overkomen dat je fiets hierdoor is omgevallen. Niet alleen brengt dit schade aan bij jouw fiets, maar ook jouw spullen waar de fiets bovenop is gevallen lopen schade op. Een goede vakantiefiets is daarom voorzien van doorslagbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat je de vakantiefiets neer kunt zetten zonder eerst alle tassen eraf te moeten halen.

Verstelbaar van hoogte

Het idee van een fietsvakantie is dat je veel tijd doorbrengt op jouw fiets. Het is daarom van groot belang dat een vakantiefiets de juiste zitpositie aanmoedigt. Iedere vakantiefiets is daarom van hoogte verstelbaar, zowel het stuur als het zadel. Zo kun je de vakantiefiets precies instellen naar wens en hier comfortabel op fietsen.

Vakantiefietsen van KS Cycling

Vakantiefietsen van KS Cycling zijn perfect voor mensen die van plan zijn om op fietsvakantie te gaan. Ze zijn ontworpen om comfortabel, sterk en duurzaam te zijn. De fietsen zijn licht, stevig en gemaakt van hoogwaardig aluminium. De versnellingen zijn eenvoudig in te stellen en de remmen zorgen voor een soepele en veilige rit. Ook zijn de fietsen voorzien van reflecterende strips en zijn voorzien van een comfortabele zadel. De KS Cycling vakantiefietsen komen voor in een verscheidenheid aan maten, kleuren en stijlen, dus er is altijd wel een fiets die het beste bij je past. De fietsen worden geleverd met een garantie van twee jaar, waardoor je er zeker van bent dat je een kwaliteitsfiets koopt. Dus als je op zoek bent naar een comfortabele, stevige en betrouwbare fiets voor je volgende vakantie, dan kun je zeker een vakantiefiets uit het aanbod van KS Cycling overwegen.

Goedkope vakantiefiets kopen in de sale?

Ben je op zoek naar een goedkope vakantiefiets van een goed merk? Dan kunnen we je vast interesseren in het vinden van het overzicht van alle vakantiefietsen in de aanbieding. Hier vind je namelijk gemakkelijk de leukste fietskarren in de sale door gebruik te maken van onze handige filters. Binnen de mogelijkheden vind je onder andere de prijsfilter. Klik hierop om een menu te open waar je vervolgens voor de optie “alleen afgeprijsde artikelen” kunt kiezen. In het overzicht dat nu verschijnt laten we je alleen nog het aanbod vakantiefietsen zien die momenteel in de aanbieding zijn bij onze partners.

Eenvoudig online een vakantiefiets kopen

Ben je op zoek naar een goede vakantiefiets om mee te nemen op fietsvakantie? Wij laten je de verschillende fietsen zien, zodat jij hiermee inspiratie op kunt doen. Zodra het je gelukt is om een beslissing te maken sturen we je door naar de webshop van de aanbieder waar je de bestelling kunt afronden. De meeste webshops beschikken over vlotte levertijden van één of twee werkdagen. Zo kun je zo snel mogelijk jouw nieuwe vakantiefiets kunt uitproberen voor je deze meeneemt op vakantie. Voldoet de fiets helaas niet aan de verwachtingen? Dan is het uiteraard mogelijk om deze binnen de aangegeven bedenktijd bij de webshop te retourneren.